0948 658 297 info@biosante.sk
Talianska šošovicová polievka

Talianska šošovicová polievka

náročnosť: nízka doba prípravy: 10min

Ingrediencie: 8 porcií

500g paradajková passata

250g červená šošovica

2 strúčiky cesnaku

1 menšia čili paprička

1 červená cibuľa 

3ks mrkva

3ks väčšie zemiaky

olivový olej

soľ

kmín

bobkový list

mleté čierne korenie

voda

Postup: 

Najprv si uvaríme domäkka červenú šošovicu, keď je hotová scedíme ju a osolíme. Nevaríme ju spolu s ostatnými surovinami, pretože

by sa v paradajkovej passate, ktorá je kyselá neuvarila).Do druhého hrnca dáme olivový olej, na mierno plameni ho zohrejeme a pridáme nadrobno nakrájanú 

cibuľu . Keď nám cibuľa zosklovatie, pridáme nakrájaný 1 strúčik cesnaku a hneď ako začne rozvoniavať, pridáme kmín a bobkový list a mrkvu, zemiaky nakrájané 

na kocky a necháme restovať 5 minút. 

Prilejeme polovicu paradajkovej passaty, vodu a privedieme k varu. 

Keď polievka začne vrieť, osolíme ju, pridáme rozpučený 1 strúčik cesnaku, čili, uvarenú šošovicu, na tenšie pásiky nakrájaný mangold a zvyšnú paradajkovú

passatu. Keď polievka znovu prevrie, okoreňte ju, prípadne dosoľte.

 

 

 

0948 658 297 info@biosante.sk

© 2019-2024 Biosante. Všetky práva vyhradené. | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga