náročnosť: nízka doba prípravy: 10min
Ingrediencie: 8 porcií
500g paradajková passata
250g červená šošovica
2 strúčiky cesnaku
1 menšia čili paprička
1 červená cibuľa
3ks mrkva
3ks väčšie zemiaky
olivový olej
soľ
kmín
bobkový list
mleté čierne korenie
voda
Postup:
Najprv si uvaríme domäkka červenú šošovicu, keď je hotová scedíme ju a osolíme. Nevaríme ju spolu s ostatnými surovinami, pretože
by sa v paradajkovej passate, ktorá je kyselá neuvarila).Do druhého hrnca dáme olivový olej, na mierno plameni ho zohrejeme a pridáme nadrobno nakrájanú
cibuľu . Keď nám cibuľa zosklovatie, pridáme nakrájaný 1 strúčik cesnaku a hneď ako začne rozvoniavať, pridáme kmín a bobkový list a mrkvu, zemiaky nakrájané
na kocky a necháme restovať 5 minút.
Prilejeme polovicu paradajkovej passaty, vodu a privedieme k varu.
Keď polievka začne vrieť, osolíme ju, pridáme rozpučený 1 strúčik cesnaku, čili, uvarenú šošovicu, na tenšie pásiky nakrájaný mangold a zvyšnú paradajkovú
passatu. Keď polievka znovu prevrie, okoreňte ju, prípadne dosoľte.
© 2019-2024 Biosante. Všetky práva vyhradené. | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga