Zloženie
Tekvicové semená*; *zložka z biologického hospodárstva
Výrobca: Adamah BioHof
Krajina pôvodu: Rakúsko
Tekvicový olej obsahuje veľa vitamínu E a minerál selén. Nenasýtené mastné kyseliny znižujú hladinu cholesterolu. Najdôležitejšia u tekvicového oleja je ale jeho nenapodobiteľná chuť, ktorá dodáva zeleným šalátom, ale aj zemiakovému, mäsovému a salámovému šalátu osobitý charakter. Do teplých jedál, napr. tekvicovej polievky, by sa mal tekvicový olej pridávať až pri servírovaní, aby zohriatie na vyššiu teplotu nezničilo vzácne zložky. Tekvicové semená sa umyjú, vysušia, zomelú a premiesia s vodou a soľou. Hmota sa pri 60 - 70°C upraží a pomocou lisu sa z nej vylisuje olej. Skladovanie: neprekračovať 25°C.
© 2019-2024 Biosante. Všetky práva vyhradené. | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga