Morská soľ s vysokým obsahom horčíka
Morská soľ zozbieraná priamo v nedotknutých soľných jazerách v prírodnej rezervácii ,,Stagnone Lagoon“ pri meste Marsala na Sicílii. Spracovávaná je podľa remeselných metód používaných už od čias Feničanov – suší sa na slnku a následne sa balí.
Keďže soľ nie je umývaná ani umelo sušená, zachováva si všetky svoje bohaté nutričné vlastnosti, najmä výnimočne vysoký obsah horčíka. Okrem toho obsahuje množstvo ďalších dokonale vyvážených a v ideálnom pomere zastúpených minerálov nevyhnutných pre náš metabolizmus – vápnik, draslík. železo, jód, meď, fluór, mangán, zinok a mnohé ďalšie prítomné v menších množstvách.
Morská soľ má v kuchyni všestranné využitie. Využíva sa hlavne na zvýraznenie alebo vytvorenie chuti jedla. Je ideálna na zvýraznenie chuti zeleniny, bieleho alebo červeného mäsa.
Skladujte pri izbovej teplote, mimo priameho zdroja svetla a vlhkosti. Po otvorení balenia ho pevne uzavrite.
Zloženie: hrubozrnná morská soľ
Priemerné zloženie na 1000 g:
Chlorid – 590 g
Sodík – 382 g
Vápnik – 5 g
Horčík – 2 g
Sírany – 1,3 g
Draslík – 0,8 g
Železo – 32 mg
Zinok – 5,3 mg
Mangán – 2,5 mg
Meď – 1,8 mg
Vlhkosť – 5,6%
Jód – 0,002 %
Krajina pôvodu: Taliansko
Hmotnosť: 1 kg
© 2019-2023 Biosante. Všetky práva vyhradené. | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga